top of page

ASIAKKAAT KERTOVAT

JF PERFORMANCE - Personal Training

PROJEKTI KEHO KUNTOON

 

Olin reilusti ylipainoinen, enkä lukuisista yrityksistä huolimatta saanut painoa putoamaan niin paljon kuin oli tarve. Viimeinen yritys vei sitten uupumuksen partaalle ja totaaliseen lepoon. Toipuessani puolisen vuotta, oli aikaa miettiä mikä on tärkeää, terveys tietysti!

 

Pitkään mietin mistä löytäisin ammattitaitoisen personal trainerin, jonka avulla saisin painon putoamaan, liikkumisen ilon ja kovaa treenaamisen halun takaisin. Sain Johannan yhteystiedot ja päätin ottaa yhteyttä.

Ruokavalio treeniohjelmineen laitettiin kuntoon ja tapaamisia sovittiin säännöllisin väliajoin. Siitä se sitten alkoi, uusi elämä! Motivaatio oli enemmän kuin kohdillaan, koska nyt tiesi tekevänsä oikein.

 

Nyt on yhteistyötä takana reilun vuoden verran ja kiloja karisteltu matkan varrelle liki parikymmentä kiloa.  Lisäksi tämä projekti on opettanut kuuntelemaan omaa kehoa ja kasvattanut minua henkisesti huomattavan paljon, josta olen erityisen iloinen.

 

Yhteistyö Johannan kanssa jatkuu ja niin kuin sanotaan"nälkä kasvaa syödessä", niin tässäkin tapauksessa ja nyt alettiinkin keskittymään lihaksen optimaaliseen kehittämiseen.   

Totaalinen elämäntapamuutos tuli tuon yhteydenoton myötä, enkä kertaakaan ole päätöstäni katunut! Ammattitaitoinen, ymmärtäväinen ja suorapuheinen PT Johanna, suosittelen!

- Piia, yrittäjä -

 

 

Kun oma tahto, osaaminen ja motivaatio ei riitä tahtomiisi tuloksiin, Johannan riittää!

 

Aloitin liikunnan ja painonpudotuksen ollessani 19-vuotias, muutaman vuoden päästä pääsinkin normaalimittoihin käymällä ahkerasti kuntosalin ryhmäliikuntatunneilla. Kun paino oli saatu pudotettua, halusin nähdä peilikuvasta lihaksikkaamman ja ryhdikkäämmän olemuksen, en jäädä niin sanotusti "laihaksi läskiksi."

 

Pientä lihaserottuvuutta sainkin aikaiseksi pumppitunneilla, mutta saliharjoitteluun en saanut oikein minkäänlaista otetta. Tuntui ettei treeni mene millään perille. Tulokset jäivät siis junnaamaan paikoilleen joten motivaatiokin sai sivussa osumansa. Olin kuullut aikaisemmin salimme pt-palveluista joten syksyllä 2012 päätin lopettaa tupakoinnin ja sijoittaa pt- palveluihin, eli itseeni.

 

Kuntosalitreenaaminen ei ole koskaan ollut yhtä hauskaa ja olen motivoitunut treenaamaan säännöllisesti kun olen asettanut itselleni selkeät tavoitteet. Ensimmäinen puolivuotinen on jo hurahtanut ja uusi puolen vuoden paketti on rakennettu haluamistani palasista ja valmiina uusien haasteiden kera. Pt:n kanssa treenaaminen on erittäin turvallista ja inspiroivaa. Aina tsempataan parempiin tuloksiin ja potkaistaan ulos omalta mukavuusalueelta. Mikäli ongelmia matkan varrella ilmenee, ne selvitetään ja mahdollisimman nopeasti!

Johannalta löytyy ammattitaitoa ja kokemusta, asioista puhutaan niiden oikeilla nimikkeillä ja suoraan.
- Kiia

 

 

EROON PÄIVITTÄISISTÄ SELKÄKIVUISTA


Tammikuussa 2011 elämäni koki täyskäännöksen, kun alaselkäni "petti" vääränlaisen saliharjoittelun seurauksena. Kipu säteili selästä reisiin saakka, kaikenlainen kumartuminen tuotti tuskaa ja arjen askareissa sai purra hammasta. Fysiatrin vastaanotolla koko kehoni nivelistö todettiin erittäin yliliikkuvaksi, alaselkäni notkoksi ja lisäksi röntgenkuva paljasti kulumia lannerangassa. Diagnoosina oli lieväasteinen välilevyn pullistuma.


Esikoiseni syntyi loppuvuodesta 2009 kiireellisellä sektiolla, minkä jäljiltä keskivartaloni tuki ja hermotus oli totaalisen hukassa. Ilman syvien lihasten antamaa kunnollista tukea ei siis ollut mikään ihme, että selkäni sanoi sopimuksensa irti. OMT-fysioterapian avulla sain kivut jotenkin hallintaan ja opin elämään niiden kanssa. Alkuvuodesta-12 kuopukseni odotus päättyi jälleen leikkauspöydälle ja parantuminen oli hankalaa sektiohaavan tulehtumisen vuoksi. Pikku hiljaa toivuttuani halusin saada kuntoni kohdilleen ja karistaa raskauskilot pois, mutta liikunnan aloittaminen ei onnistunutkaan helposti; hermosäryt ja jopa kramppimaiset kipukohtaukset seurasivat liikuntaharjoituksia. Olin aivan pulassa, en tiennyt kuinka ylipäätään liikkua oikein. Arjen pyörittämisestä oli tullut hankalaa, olin selkäkipuinen kahden pienen lapsen äiti. Selvää oli ainoastaan se, että saliharjoittelu olisi juttunu ja tulisin tarvitsemaan paljon henkilökohtaista ohjausta.


Marraskuussa-12 otin @leticillä treenaavan mieheni kannustamana yhteyttä Johannaan, jonka monipuolinen osaaminen ja ammattitaito vakuutti minut. Johanna perehtyi tunnollisesti tilanteeseeni ja laadimme puoli vuotta kestävän personal trainer -paketin. Tällä hetkellä puolen vuoden rajapyykki alkaa jo häämöttää ja voin ilokseni todeta, että olen sekä fyysisesti että psyykkisesti paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan! Lähdimme liikkeelle maltillisesti keskivartalon stabiliteettia vahvistaen ja pikku hiljaa tehoja on pystytty ottamaan kropastani enemmän irti. Olen löytänyt jälleen liikunnan ilon, raskauskilot on karistettu ja mikä parasta, selkäkipuni on pysynyt viimeisen kuukauden ajan täysin poissa! Olin jo tuudittautunut elämään selkäkivun kanssa lopun elämäni, mutta nyt on tullut todistetuksi, että kivuitta eläminen on mahdollista! Ja kun alkuun on päästy, into saliharjoitteluun on vain kasvanut ja yhteistyö Johannan kanssa jatkuu. Kiitos Johanna, tämä on ollut yksi elämäni parhaita päätöksiä.
-Terhi, 34v.-
 
TOIMINNALLISEN HARJOITTELUN IHANUUS
 
Olen harrastanut liikuntaa sen eri muodoissa koko ikäni. Likunta on ollut aina lähellä sydäntäni. @leticissä, jossa Johanna toimii personal trainerina, aloitin käymään vuonna 2011. 
 
Kolmivuorotyön ja lapsiperheen arjen yhteensovittaminen on ajoittain haastavaa. Motivaation puutteen vuoksi on ollut ajoittan suuriakin vaikeuksia lähteä salille tai jumpille. Mikään ei oikein tuntunut innostavan. Otin asian puheeksi Johannan kanssa ja siitä lähti jo pian puolitoista vuotta kestänyt pt-tuttavuus. Johanna on vienyt minut toiminnallisen treenin "ihmeelliseen maailmaan". Wau mitä treeniä!! Olen ylittänyt oman mukavuusalueeni monen monta kertaa ja haastetta riittää edelleenkin.
 
Johanna on aina keksinyt treeneihin uutta sisältöä ja  sen myötä lihaskunto, voima ja aerobinen kestävyys ovat kehittyneet huimasti.  Polviongelmien vuoksi olen joutunut välttämään juoksua, mikä on ollut intohimoni. Toiminnallinen treeni korvaa loistavasti juoksun välillä.. tai oikeastaan aina! Yhteisten treenien jälkeen olo on toisinaan kuin katujyrän alle jääneellä, mutta voi mikä voittajafiilis!
 
Kaunis kiitos Johanna! Yhteistyö jatkuu :)
 
- Minna 44v, lähihoitaja -
 
AKTIIVINEN LIIKKUMINEN ON IHANAA!

 

Olen entinen laiskamato ja sohvaperuna. Sellainen olen ollut lähes koko aikuisikäni.

Nuorena tyttönä liikuin paljon, oli lentopalloa, joogaa, välinevoimistelua, esiintymisiä ja kilpailuja. Aloitin ”urani” esiintymällä vilkkaasti liikkuvana ja lapsia pelottelevana peikkona ekaluokan kevätjuhlan tanssipainotteisessa ohjelmanumerossa. Lukion toisella luokalla päätin selkäkipuisena ”Jussin lenkin” hyvällä ajalla hiihtäneenä, että se loppuu nyt.

 

Aikaa kului ja kroppa näytti siltä, ettei mitään liikkumiseen liittyvää oltu tehty aikoihin. Selkä ei ollut yhtään paremmassa kunnossa kuin 17-vuotiaana yli 40 km:n hiihtolenkin jälkeen, päinvastoin.

Noin viisi vuotta sitten havahduin: selälle pitää tehdä jotain ja pian. Aloitin selkäjumpan mummoryhmässä fysioterapeutin suosituksesta. Aika pian huomasin, että tämähän on kivaa, tahtoo lisää ja vaativampaa! Suunnitelmallisuus puuttui kuitenkin harrastamisesta. Pian kuulin, että yksityinen @Letic toimii Lahdessa ja liityin jäseneksi. Johanna oli iloisena asiakaspalvelussa, kun ensimmäisen kerran kävelin sisään. Sain hyviä ohjeita häneltä vaativamman liikunnan aloittamiseen. Pari kuukautta harrastin vain ryhmäliikuntaa, mutta sitten pyysin Johannaa laatimaan minulle sopivan saliohjelman, missä ”allit jäisivät unholaan ja selkä vahvistuisi, eikä haittaisi, vaikka painokin laskisi hieman”.  Hieman myöhemmin, saatuani hyvän tarjouksen vuoden personal trainer -sopimuksesta, en empinyt, vaan paperit allekirjoitettiin. Tuumasta toimeen.

 

Aloitettiin rauhallisesti ikäni ja kuntoni vuoksi. Asiantuntijana Johanna antoi aluksi minun näyttää, mistä pidän ja mitä pystyn tekemään. Ammatillinen ote voimistui pian ja ohjat siirtyivät Johannalle. Viikko-ohjelmani rakennettiin siten, että kuntosalitreenien oheen lisättiin sopivassa suhteessa yli kaiken rakastamani pilates ja tanssit sh´bam ja zumba. Ohjelmaan sallittiin sopivassa suhteessa kahvakuulaa, toiminnallista harjoittelua, body pumpia, venyttelyjä unohtamatta. Opimme tuntemaan toisemme ja Johanna oppi, mistä naruista on vedettävä, että tämä täti näyttää näreet nuoremmille. Opin rakastamaan liikkumista! Ikääni en suostunut hyväksymään millään, mutta tarmokkaan ja asiantuntevan Johannan avulla pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, mikä minulle sopii ja mikä ei.

 

Nyt vuoden sopimuksemme on päättynyt, mutta jatkamme yhteistyötä lyhemmillä jaksoilla. Johanna on ammattitaitoinen trainer, jolla on sydän paikallaan ja vastuullinen ote kaikkeen mitä työ tuo tullessaan. Koen hänen ohjauksensa erittäin tarpeelliseksi, koska en taida oppia koskaan, mikä minulle (siis kropalleni) on hyväksi (vain siksi, että kaikki liikunta on ihanaa)!

- Leena, farmasian tohtori 58v -

 
Palaset kuntoon niin kehitystä syntyy

 

Olen liikkunut koko ikäni, välillä enemmän välillä vähemmän. Motivaatiota on täytynyt välillä hakea, mutta liikunta on kuitenkin osa minua. Johannaan tutustuin reilu kaksi vuotta sitten ja silloin lähti palaset loksahtamaan kohdilleen.

Johannan treeniohjelmien kautta alkoi näkyviä tuloksia syntyä ja motivaatio treenaamiseen kasvoi kokoajan. Rakkaus liikuntaa kohtaan roihusi täysillä. Johannan kautta tutustuin myös kahvakuulailuun, josta on jäänyt minulle ihan ykkösjutuksi. Kuulan kanssa hiottiin tekniikat viimeisimmilleen kuntoon, jotta saisin siitäkin vielä enemmän irti.

 

Kun treenaamiseen innostuu, niin välillä meinaa tulla harjoiteltua liikaa ja niinhän siinä kävi, että paikat menivät juntturaan ja koska en ole eilisen teeren  poika, (ikää on nimittäin kertynyt jo 49 vuotta,) ei kroppakaan palaudu enää samalla tavalla. Venyttelyt ja lepopäivät eivät kiinnostaneet ja tuloksena oli kunnon kokovartalojumi. Treenin ylikuormittavuuteen ja harjoittelun rytmittämiseen löytyi Johannalta kuitenkin ratkaisu. Treeni ja lepo balanssiin ja venyttely osaksi ohjelmaa, myös ruokapuoli katsottiin uusiksi. Ja VAU, olin kuin uudesti syntynyt!

 

Nyt kun kaikki palaset ovat kohdallaan, kroppaa kiittää ja voi hyvin. Myös venyttelystä olen oppinut nauttimaan.  Ennen yhteistyötä Johannan kanssa en voinut kuvitellakaan, että tämän ikäinen nainen voisi vielä kehittyä näin paljon (ja kehitys vaan jatkuu)! Johanna on PT:nä vaativa, mutta saa ihmisestä hirvittävän paljon irti ja uskallus ylittää itsensä on helpompaa hänen neuvoillaan. Johannan ammattitaidon johdosta en junnaa enää paikallaan ja kuvittele, ettei tämän ikäinen nainen voi enää hankkia lihasmassaa tai kehittyä.  Tee niin kuin hän sinua neuvoo ja tuloksia syntyy!

Kiitos Johanna, sä oot mun 1. valinta!

-Anitta, keittiöesimies, 49v-

 

Kroppa uuteen uskoon


Muutettuani pois vanhempien katon alta ja aloitettuani korkeakouluopinnot, liikunta yksinkertaisesti jäi pois lähes kokonaan arjen rutiineista, joihin se oli ennen kuulunut. Kolmen vuoden opiskeluaikaan kuitenkin mahtuu monen moista alkuinnostuksen saattelemaa kuntoprojektia, jotka on aina kaatunut omaan mahdottomuuteensa.

Kesällä 2012 heräsin karuun todellisuuteen, olin ajanut kuntoni ja samalla kroppani suhteellisen huonoon tilaan. Kaverin innostamana liityin @leticin jäseneksi, jolloin aloin käymään intopinkeenä erilaisilla
ryhmäliikuntatunneilla. Mieli kuitenkin havitteli enemmän kuntosalin puolelle. Ongelmaksi muodostui se, että en halunnut mennä tekemään salille ihan mitä sattuu, vaan halusin jotain tavoitteellisempaa, jotain jolla saan oman mielenkiintoni säilymään.  Haave omasta PT:sta alkoi muodostumaan..

Loppu syksystä 2012 otin viimein Johannaan yhteyttä ja tammikuussa 2013 aloitimme laittamaan kroppaani uuteen uskoon. Innostuin treenaamisesta ihan uudella tavalla, sillä nyt oli kaikki työkalut käytettävissä  - itse täytyi vain noudattaa ohjeita. Oikealla ruokavaliolla ja treeniohjelmalla on saatu jo todella hyviä tuloksia pienessä ajassa - reilussa kolmessa kuukaudessa.

Tuloksiin, mitä nyt on saavutettu, en olisi päässyt ilman Johannan motivoivaa, ammattitaitoista ohjausta. Tapaamisissa Johanna ei ikinä päästä helpolla, omalta mukavuusalueelta poistutaan kerta toisensa jälkeen. Ja jos mutkia ilmenee matkan varrella, niihin löytynee aina ratkaisu!

Syksyllä tekemääni valintaa, ei ole tarvinnut kertaakaan katua!

- Anne 22v.

 

TAVOITTEENA BODY FITNESS KISAT

 

Nuorempana tuli harrastettua yleisurheilua, mutta sen jälkeen kun minulla todettiin astma, urheilu jäi. Liikuntaharrastukseni olivat muutaman vuoden ajan todella mitättömät, ei tullut tehtyä juuri mitään. Sain kuitenkin jostakin kipinän aloittaa liikunnan uudestaan ja aloitin lenkkeilyn. Pikkuhiljaa kuntoni parani ja aloitin kuntonyrkkeilyn.Kuntosalitreenaamisen aloitin vuonna 2011. Huomasin kuinka nautin treenaamisesta ja miten liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta oli tullut elämäntapa.

Muutettuani Tampereelta Lahteen keväällä 2012 salitreenit jatkuivat ja hankin personal trainerin. Olen nyt käyttänyt Pt-palveluja reilun vuoden ajan, josta yhteistyötä Johannan kanssa nyt yli puoli vuotta. Olen todella tyytyväinen saamaani palveluun.  Personal trainerin avulla olen oppinut puhtaat suoritustekniikat ja sen ettei mukavuusalueella enää treenailla.

Johannassa pidän hänen suorapuheisuudestaan ja miten hän kannustaa ja huolehtii siitä että hiki virtaa ja treeni tehdään todella loppuun asti. Salitreenaamisesta on tullut niin mun juttu ja rakkaus fitnessurheilua kohtaan vaan kasvaa!
Tästä on hyvä lähteä eteenpäin, kiitokset Johannalle!

-Elina 23v.
 

 

bottom of page