top of page

Mitä vuosi 2017 on opettanut minulle?

Joka vuosi tuntuu siltä kuin aika menisi vain nopeammin ja nopeammin. Muistan kuinka lapsena kouluvuosi tuntui mahdottoman pitkältä ajanjaksolta, nyt vuosi on ohi yhtä nopeasti kuin lapsena 10 viikon kesäloma.

Omia ajatuksiaan on ollut helppo kerätä kasaan täällä paratiisissa, kun päivässä ei ole muuta aikataulua, kuin ehtiä hotellin aamiaiselle.

Better Bodies vaatteet --> www.fit4you.fi

Aikuisuudessa on kyse kaunistelematta tietynlaisesta oravanpyörästä, joka pyörii minulla työn, treenin ja nukkumisen kehää. Siitä huolimatta, kun aloin miettimään kulunutta vuotta, paljon on ehtinyt tapahtua - siis muutakin kuin niitä arkisia asioita. Elämääni on mahtunut sekä läheisten tärkeitä päiviä ja onnea sekä minulle urheilun puolesta suuria kokemuksia, saavutuksia ja tunteita. Jos unohtaa hetkeksi sen oravanpyörän aiheuttaman katkeruuden, ei voi valittaa kokemaansa. Kyllä minun elämässä tapahtuu asioita, ihania asioita. Vaikka monet tapahtumat menevät ohi jättämättä sen suurempaa muistijälkeä tai vaikutusta sinuun, niin ne isot asiat, jotka ovat nostaneet pintaan tunteita tai herättäneet voimakkaita tunnetiloja jälkikäteen, opettavat kukin sinulle jotain elämästä.

Kun makaa rannalla ilman aikatauluja ja huolta huomisesta, on aikaa käydä läpi mielessään noita muistijälkiä jättäneitä tapahtumia.

Mitä opinkaan niistä?

Keräsin ajatuksista lyhyen listan, mitä vuosi 2017 on opettanut minulle?

  1. Kasvamaan jokaisesta vastoinkäymisestä - onnesta ei opi, mutta epäonnistumisesta ja vaikeuksista kasvaa vain vahvemmaksi.

  2. Tuntemaan itseni paremmin - alkuvuoden dieetti 47 -kiloisiin herätti minussa tuntemuksia, joiden kanssa en ollut aiemmin joutunut kamppailemaan. Se oli todella arvokasta aikaa itseensä tutustumisen kannalta.

  3. Katsomaan tarkemmin kokonaisuutta kuin yksityiskohtia.

  4. Rentoutumaan ja nauttimaan elämästä (ilman syyllisyyden tunnetta), silloin kun ei ole lähitulevaisuudessa kisoja tai niihin valmistautumista.

  5. Tajuamaan vielä vahvemmin, että jaan arkeni sen juuri minulle oikean ihmisen kanssa.

  6. Muistamaan miten isoja tunteita musiikki herättää minussa - pitkään musiikki on ollut minulle joko osa treeniä tai osa taustaääntä, johon tunti ohjataan. Tämän vuoden aikana olemme kiertäneet keikkoja enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä ja monet ihanat nuoruuden fiilikset ovat nousseet pintaan. <3

  7. Opettanut minulle malttia - ihan kaikkien asioiden suhteen. Sitä en varmaan koskaan voi oppia riittävästi.

Mieti hetki sinun kulunutta vuottasi, mitä sinulle siitä on jäänyt käteen? Mitä kokemasi on opettanut sinulle tai saanut sinut oivaltamaan? :)

Khao Lak - Thaimaa

Vielä tämä viikko aikaa nauttia auringosta, lomasta ja aikatauluttomuudesta.

Tätä vuotta on vielä vajaa viikko jäljellä ja se kuluu täällä Thaimaassa. Palaamme Lahteen myöhään illalla 31.12.2017. Toisaalta en halua loman päättyvän, mutta toisaalta odotan innolla kotiin paluuta, sillä heti ensimmäinen päivä tammikuuta, pääsemme Tuomaksen kanssa muuttamaan omaan yhteiseen kotiin. Oma asunto tai koti on ollut haaveenani jo niiiin pitkään, mutta elämä on kuljettanut eikä tilaisuutta oman ostamiseen ole auennut. Toisinaan on tuntunut, että unelma yhteisestä kodista on ollut liian monesta, minusta riippumattomasta asiasta kiinni (ja tässä sitä malttiani on koeteltu jopa liikaakin), mutta ei siitä sen enempää.

Pitkän matkustamisen jälkeen huonekalujen ja muuttolaatikoiden roudaaminen ei ehkä ole mielekkäitäntä puuhaa, (eikä uuden vuoden päivän aamuna ole muuttoapua jonoksi asti) mutta kärsin sen mielelläni kun tiedän mihin se kaikki johtaa <3 Onneksi pakkasimme kaiken valmiiksi laatikoihin kun lähdimme tänne.

Minulla on tunne, että vuosi 2018 tulee olemaan mahtava. ;)

Ihanaa uutta vuotta kaikille lukijoilleni! <3

- Johanna

Suosituimmat tekstit
Viimeisimmät tekstit
Arkisto
Avainsanoja
Tunnisteita ei vielä ole.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page